A calor extrema podería ameazar a produción de marisco en España


Segundo os expertos, este xera un descenso de osíxeno na auga, o que provoca a morte das especies. Desde a costa mediterránea ata a atlántica, os mexilloeiros do delta do Ebro e os mariscadores das rías galegas reclaman medidas urxentes. Os mariscadores de Redondela, en Galicia, están preocupados e temen polo futuro do seu traballo.

Gloria Rivas, mariscadora en Redondela, sinala: «Hai moitas menos ameixas, son moito máis pequenas e as que desovamos, moitas morren, non crecen«. «As augas tamén están moi quentes, moitas das capturas morren e as administracións fan pouco por axudar«, quéixase Manuela Penas, mariscadora.

Na Pobra do Caramiñal, na ría de Arousa, no océano Atlántico, hai outra preocupación engadida, que as choivas torrenciais poidan arrastrar á ría as cinzas do recente incendio forestal de Boiro. Un episodio que xa viviron en 2006 e que é unha mostra máis dos estragos que está a causar o cambio climático.