A Xunta destaca o alto valor gastronómico do Percebe da Costa da Morte

A directora xeral de Desenvolvemento Pesqueiro, Ángeles V. Suárez, participou este sábado na celebración do Capítulo II da Orde de Cabaleiros e Damas do Percebe Afrodisíaco de Muxía, que ten por obxectivo o enxalzamento da tradición, a cultura mariñeira e o valor gastronómico deste crustáceo tan valorado no eido culinario.

A Orde, creada no 2024, foi apadriñada pola Confraría do Centolo Lapeiro do Grove e o Capítulo Serenísimo do Viño de Albariño de Cambados, no marco dun evento que reuniu a dezasete entidades e colectivos vinculados á exaltación gastronómica de Galicia.

Related posts

Vieiro pon en funcionamento o programa “Pais e Nais no Océano Educativo”

Detectado un foco de gripe aviaria en Cee

Vimianzo acenderá as súas luces de Nadal o vindeiro 5 de decembro