A primeira fin de semana de marzo a actividade no sector ecolóxico e o eco turismo estará protagonizada por BioCultura A Coruña, que toma o pavillón de ExpoCoruña. Espéranse máis de 13 mil visitantes e máis de 120 actividades poñerán o broche de ouro á feira. As institucións galegas envorcáronse para que esta edición sexa un éxito garantido.
Será unha feira moi completa, a dicir dos seus organizadores. Este ano, segundo Ángeles Parra, directora de BioCultura, «as institucións galegas envorcáronse para que sexa unha feira de luxo. Axuntamos sinerxias entre diferentes entidades para que o pavillón de BioCultura en ExpoCoruña énchase de expositores e actividades interesantes, tanto para o público máis neófito como para os máis iniciados».
ECO TURISMO
Pilar López, delegada de ExpoCoruña, asegura que «o eco turismo, xunto á alimentación ecolóxica, ten un notable protagonismo na feira deste ano. Galicia é unha potencia mundial en espazos eco turísticos. Temos unha natureza envexable e unha gastronomía e un patrimonio excelsos. E cada vez máis eco turistas queren viaxar para coñecer e amar o paisaxe pero podendo descansar en espazos que cumpran unhas normas importantes para eses turistas cada vez máis concienciados».
SHOWCOOKING E SHOWROOM DE ECOESTÉTICA
O showcooking eco gastronómico botará fume durante os tres días de feira. Catas, presentacións de produtos, receitas tradicionais con produtos ecolóxicos, talleres, etc. Sen dúbida, o showcooking é, para os responsables da feira, «unha actividade que chama a moita xente. Porque cada vez son máis as persoas que queren comer da forma máis sa, local, ecolóxica e bela posible». Montse Escutia, desde a Plataforma EcoEstética, sinala que «o showroom de EcoEstética estará a pleno rendemento toda a feira. Desde a mañá á tarde. Con diferentes tipos de actividades que viran ao redor da cosmética ecolóxica certificada, os seus produtos, as súas produtoras, as tendencias, etc. Este é un subsector á alza dentro da feira e en Galicia xa hai, tamén, produtoras de cosmética ecolóxica coa correspondente certificación».
PRODUTORES GALEGOS
Pedro Burruezo, de The Ecologist, que colabora con BioCultura, afirma que «é unha gran noticia que haxa tantos produtores galegos en BioCultura A Coruña. A mellor forma de combater a crise climática que xa chegou á península é creando circuítos curtos de comercialización de alimentos ecolóxicos. É imprescindible re-localizar a eco-nomía e descarbonizarla se non queremos vivir os escenarios máis duros e distópicos do quecemento global». Tanto na feira comercial como nas actividades, a presenza dos produtores ecolóxicos galegos é notable e iso é unha boa noticia para Galicia, para o sector ecolóxico, para os consumidores locais e para todo o planeta.