O Xeodestino Terras de Santiago aposta por promover o turismo na comarca

1 minutes read

Dotar aos restaurantes dunha materia prima ecolóxica, de inmellorable calidade e de quilómetro cero que lles permita dar un salto adiante á nosa gastronomía e convertela nun dos eixos principais da promoción turística do Xeodestino Terras de Santiago, xunto aos seus recoñecidos atractivos paisaxísticos, culturais, naturais e patrimoniais. Este é o obxectivo principal da xornada “O fío verde”, primeira acción de promoción turística organizada polo Xeodestino Terras de Santiago e que terá lugar a próxima semana en Compostela.

“O fío verde” reunirá a unha vintena de produtores locais de produtos de horta ecolóxica, leite, queixo, pasta fresca e distintos produtos cárnicos con restauradores e empresas de catering que se atopan na área de influencia do Xeodestino Terras de Santiago coa intención de que poidan incorporalos á súa lista de provedores. Uns emprendedores e emprendedoras dos municipios que integran este xeodestino: Ames, A Baña, Boqueixón, Brión, Negreira, Padrón, Rois, Santa Comba, Teo, Val do Dubra e Vedra.