WhatsApp fortalece a privacidade con novas funcións


Mark Zuckerberg, fundador e director executivo de Meta, anunciou novas funcións de privacidade en WhatsApp para que as persoas poidan abandonar un chat grupal en segredo e facer que a presenza en liña sexa visible para as persoas da súa elección. “Novas funcións de privacidade que chegan a WhatsApp: salga dos chats grupais sen notificar a todos, controle quen pode ver cando está en liña e evite as capturas de pantalla nas mensaxes que ven unha vez. Seguiremos construíndo novas formas de protexer as súas mensaxes e mantelos tan privados e seguros como as conversacións cara a cara”, sinalou Zuckerberg nun comunicado.

Ademais, WhatsApp introduciu ‘ver mensaxes unha vez’ que se autodestruyen despois de que o receptor leos. Aínda que con esta opción as persoas non terán un rexistro dixital permanente da súa mensaxe, en ocasións, houbo casos nos que o receptor tomou unha captura de pantalla da mensaxe. Por este motivo, Meta explicou nun comunicado que “agora WhatsApp está a habilitar o bloqueo de capturas de pantalla para as mensaxes View Once para unha capa adicional de protección. Esta función está a probarse e pronto se implementará para os usuarios”.

Un estudo de privacidade desenvolto por WhatsApp sinala que o 72% dos enquisados quere e valora poder falar de forma “honesta” e sen filtros, pero, máis do 47% opina que só sente cómodo cando o fai nun espazo seguro e privado.

En liñas xerais, as persoas teñen moito coidado cando están en liña, e clasifican a privacidade das súas mensaxes privadas como os máis importantes, en comparación cos correos electrónicos, as mensaxes de texto ou as redes sociais. Doutra banda, este estudo revela que o 51% dos enquisados prefiren permanecer ocultos en liña para escoller con quen queren falar e o 91% das persoas que coñecen as funcións de bloqueo pensan que son importantes. Esta nova opción de WhatsApp para que as persoas escollan quen pode velos en liña estará dispoñible para as persoas desde este mes.

Paralelamente, a función de saída silenciosa de grupos de WhatsApp permitirá que os usuarios poidan saír de grupos de WhatsApp en privado sen notificar ao resto de usuarios. Con todo, polo momento, os administradores si recibirán unha notificación de que un membro abandonou o grupo. Esta función empezou a implantarse para todos os usuarios e estará dispoñible progresivamente para todos os usuarios este mes.